Borvidék
Nagy-Somló
Terület
9 hektár
Szőlőfajták
juhfark, olaszrizling, chardonnay, kékfrankos
Talaj
vulkanikus
Borkészítés
reduktív borkészítés tölgyfa hordós érleléssel
A Csordás-Fodor pincészet családi vállalkozás. A 9 ha-os ültetvényen több generáció óta foglalkozunk szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A hagyományos kézi szedést követően acéltartályos irányított erjesztés utáni tölgyfahordós érlelés, majd optimális időben történő palackozás következik. Boraink markánsan tükrözik a somlói borra jellemző íz és illatjegyeket, nagy extrakt- és alkoholtartalmúak. Nem túloz a hagyomány, amely szerint ebben a borban gyógyító erő rejlik. Boraink legnagyobb részben juhfark és olaszrizling fajtából készülnek. A kékfrankos szőlőből készítünk testes vörösbort és rozé bort is. Célunk, hogy az ország legkisebb borvidékét széles körben megismertessük és megkedveltessük az igényes borfogyasztókkal.